Thursday, December 31, 2009

Rahsia 10k


"Kenapa Baru Sekarang Menjual Pakej Ini?"
Ini lah yang pertama terfikir oleh saya. Tahniah, ebook Rahsia 10k telah disusun dengan teratur dan kemas,penerangan yang menggunakan ayat yang mudah difahami. Seharusnya ebook ini harus dimiliki oleh IM sejati sebagai panduan.Untuk yang baru memulakan perniagaan internet sendiri, ini lah ebook yang dinantikan oleh anda semua. Gunakan modal yang ada untuk membeli ebook rahsia10k ini.

Apa yang menarik perhatian saya, Labanon aka Adly Mukhtar begitu teliti menulis ebook setebal 65 muka surat, 88 muka surat berserta Plan 60 hari, memang harus dipuji. 3 buah ebook dengan harga yang saya rasa terlalu berpatutan.
SILA KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT!!!
[Ada banyak bonus percuma disediakan]
Setelah anda membaca dan mengikuti setiap panduan yang diberikan, saya amat yakin, akan lahir beberapa usahawan yang mengulangi sejarah Labanon. Mungkin lebih dari apa yang pernah Labanon perolehi. Anda tidak harus menyesal Labanon, kerana anda sendiri yang memberitahu semua orang ‘rahsia perniagaan anda’.


Ini adalah testimoni dari saudara Zamrin (Penulis Ebook Aku&Clickbank)

Tuesday, December 29, 2009

Contest Untuk Anda

Menarik jugak 'contest' si Zoulsara ni buat, simple dan mudah jer nak join...macam nilah, aku just copy paste jer 'Contest Untuk Anda' untuk anda join juga... cepat sebulan 2 hari jer lg dah nak tutup...

"Setelah difikir2 kan..aku telah mendapat satu idea untuk buat contest yang agak bagus la pada fikiran aku..contest ini pun mudah.just paparkan banner dekat bawah ni kat entry korang dan buat sedikit ulasan mengenai banner tu.setiap klik yang terhasil dari banner aku yang kat site korang tu.aku akan dapat detect.So,siapa yang dapat banyak KLIK,aku akan bagi hadiah..USD 10.MYR 40 kalau tak silap.(RM40).So,siapa yang nak join sila ambil banner ini.Post kan dekat entry korang.dan bg link entry tu kat ruangan komen aku..CEPAT TAU !! CONTEST NI SAMPAI 1Feb 2010 je tau."

'Create

Dah!!! tu jer...(after then make a comment)...

Jap3...nak promote sikit... I juga dah join Paid-To-Promote. Macam biasa Denaihati adalah my referer. Sebenarnya I jumpa ni bila I surf TS25 (Traffic Syndicate 25) untuk tambah point untuk promote pula my website/blog. Ada juga entry Denaihati yang English version rupanya...Join Paid-To-Promote ni pun FREE jer...ini pun satu lagi benda simple yang memungkinkan kita dapat online income...so tak salah cuba kan...Sila KLIK banner kat bawah jika nak JOIN!!

Get paid To Promote at any Location

Convert Your Traffic Into Cash, Only Simple Two-Step:

1 - Create your FREE Account ,Fill the form Here.
2 - Place this promotion code to your site and Start making money!! 


Takder Paypal? KLIK sini...


Semoga Berjaya

Thursday, December 24, 2009

Hidup Berani Untuk Gagal Contest

JOM JOIN CONTEST HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Seminggu lagi Tirai 2009 akan ditutup dan akan bermula lembaran baru 2010 yang mungkin akan memberikan kehidupan yang lebih mencabar.
Dengan itu kita perlu lebih bersedia menyambut kedatangannya dan mengharungi segala apa jua yang bakal menjelma. Kesukaan & Kedukaan, Kegembiraan & Kesengsaraan, Kemanisan & Kepahitan juga mungkin suatu Kehidupan atau pun suatu Kematian.
Semuanya tidak mustahil berlaku...

Rebutlah kekayaan dunia seolah2 kamu akan hidup seribu tahun lagi dan beramallah untuk bekalan akhirat seolah2 kamu akan mati pada esok hari...

Persiapan menempuh pancaroba kehidupan tahun 2010 haruslah selari dengan Hijrah 1431 yang juga baru seminggu perjalanannya. Apakah azam kita akan bermula seminggu lagi atau telah ditekadkan seminggu yang lepas??? Dan apakah azam kita itu???
Ingin berubah dari yang buruk kepada yang baik atau memperbaiki yang baik kepada yang lebih baik??? Seharusnya...kedua2nya...tidak ada manusia yang mahu menjadi sebaliknya...kalaupun ada, manusia itu memang telah tertutup imannya atau dipesongkan akal fikirannya...dihasut hati sanubarinya oleh syaitan dan ia tidak layak lagi menjadi seorang insan...alangkah baiknya dia menjadi seekor kaldai...atau lebih baik dilenyapkan terus dari muka bumi ini supaya tidak ada insan lain yang akan disusahkan dengan adanya makhluk sebegini...

Emosilah pulak...mungkin disebabkan adanya azam baru dijiwaku dan ada perasaan tidak mahu diganggu-gugat oleh sesuatu faktor akan azam yg telah disematkan dihatiku...
Sememangnya azamku agak tinggi dan target juga lebih dari tahun2 sebelumnya...harap-harap ia tercapai tetapi persiapan untuk menghadapi kegagalan juga perlu...kerana HIDUP BERANI UNTUK GAGAL...
Biar azam tinggi menggunung, jika pencapaian cuma setinggi bukit kita perlu bersyukur dengan kejayaan itu. Postmortem dari tahun lepas perlu diambil kira dan bagiku...target 2009ku tak tercapai kerana terkena tempias global recession.

Beberapa perkara yang aku target tapi tak berjaya tahun lepas adalah;

1. Mengerjakan Umrah. Sebab: Kontrak kerja di UAE telah ditamatkan. Mungkin takde rezeki tapi 10 tahun yang lalu (tahun 1999) aku telah berumrah dan ziarah bersama keluarga.
2. Melangsaikan hutang kad kredit. 4 bulan dulu dah clear, tapi setelah tak bekerja dah menimbun balik. Tahun 2010 adalah tahun melangsaikan hutang. Tak sabar tunggu 4hb Januari utk withdraw dividen ASB bayar CC.
3. Selesaikan hutang rumah. Jika aku masih bekerja di Dubai sana maybe hutang rumah pun dah nak selesai. Plan baru, jual rumah - beli rumah yang baru lebih murah. Klu boleh minimalkan pembayaran bulanan.
4. Nak tambah anak. Anak tu rezeki, dulu kerja jauh2 dari family. Terpaksalah family planning pasal sayangkan isteri nanti dia sorang2 jaga baby. Dahla jauh dari hometown. Anak yang paling kecik skang dah nak masuk darjah 1.
5. Beli tiket 1hb ke 15hb December nak jaga ayah yang sakit. Tapi Allah lebih sayangkannya dia pergi meninggalkan kami pada 26hb December 2009 bersamaan 9 Zulhijjah 1430 pada umurnya yang hampir 80 tahun. Semuanya telah tertulis dan majlis pengkebumiannya pada malam Jumaat itu, semasa jemaah haji berwukuf di Arafah telah berlangsung tanpa kehadiran seorang anak lelaki bongsunya. Alhamdulillah, menurut Mak semuanya berjalan lancar dan amat pantas. Aku sampai dari Bintulu ke Sik, Kedah pada jam 2:00 pagi. Sepanjang 7 hari berturut2 amat ramai sahabat2 Arwah Ayah dan jiran tetangga yang bertahlil untuknya. Al-Fatihah buat beliau. Terima kasih dari saya buat yang sudi...

Itulah dia sedikit-sebanyak kegagalan yang aku dapat senaraikan dan bila difikirkan memang tak berdaya aku untuk lari darinya. Apa-apa pun tiada kekesalan yang perlu diratapkan kerana kita HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Joom join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL oleh Denai Hati, contest dipenghujung 2009 ini selagi ia belum ditutup secara rasminya oleh Denaihati @ Yang Terbuku Di Hati. Baca syarat2 di contest dan entri dari saya bertajuk Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit.
Kalau ada sesiapa yang nak join, sila tuliskan nota ini, "saya tahu contest 'HIDUP BERANI UNTUK GAGAL' dari blog A'An's Blog" di entri anda. Selamat Berjaya.

P/s: Projek terbengkalai di Item 5 & 6 entri Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit telah berjaya dipublishkan untuk page pertama di http://iradinar.ws dan page seterusnya akan menyusul tak lama lagi, mungkin tentang web traffic (bagaimana mendapatkan trafik percuma) atau SEO (Search Engine Optimization).

Friday, December 18, 2009

Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit

Maal Hijrah 1431

Sempena Maal Hijrah 1431 ini, aku mohon kemaafan di atas apa jua kesalahan yang disedari atau tidak maklumlah, kita manusia tak lekang dari membuat kesalahan. Sememangnya aku benar2 HIJRAH ke selatan Borneo 5 hari yang lepas setelah menjadi penganggur terhormat selama 4 bulan. Semoga kehidupan aku akan bertambah baik selepas ini.

4 bulan tanpa kerja membuatkan aku lebih mengenali dunia internet. Aku kenal website, weblog, webhosting, affiliate, html code, adsense, income online dan paypal, clickbank, paid to click, traffic web dan banyak lagi tentang kehidupan maya dunia kini. Aku join bermacam-macam program yang boleh memberikan pendapatan sampingan kepada aku dan keluarga. Sehinggalah aku kenal dengan blog Yang Terbuku Di Hati oleh Denaihati. Aku join Berani Gagal Network dan sekarang ingin sertai contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" melalui entri ini.

Saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" sememangnya dari blog denaihati sendiri. Penaja contest ini adalah DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Untuk contest ini, aku nak ceritakan betapa aku "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dalam dunia online income. Aku taknak ceritakan yang gagal kerana risiko gagal itu memang aku dah terima dan BERANI menerimanya. Yang berjaya pula tidaklah seberapa tapi aku akan teruskan perjuangan...yerlah..."HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"lah katakan...
Tetapi walau tak seberapa ia menjadikan aku lebih berani dan pengalaman mengajar kita untuk lebih berhati-hati...BIAR...

Sedikit2 lama2 jadi bukit...

Alhamdulillah, tak sampai setengah tahun aku belajar dan praktikkan mencari income dari online bisnis, ada beberapa program yang nampaknya memberangsangkan. Diantaranya,

1. KLIK Dapat Wang Segera
KLIK Dapat Wang telah merombak terma dan syarat untuk terus 'survive' dan mengungguli dunia pengiklanan internet di Malaysia.

2. Ekstraprofit - Pakej Lumayan dari Seberang
Terbuka kepada semua Warga Indonesia yang ada 'No. Rekening' Bank terpilih Indonesia. Rakyat Malaysia yang nak join pembayaran dibayar melalui akaun Paypal.

Contoh pembayaran ke Paypal seperti di bawah;





3. Paid to Click (PTC) Program
Contoh pembayaran ke Paypal seperti di atas; Program ini walaupun FREE tapi perlukan pengorbanan masa untuk melayannya. Sila baca T&C sebelum join. Senarai PTC yg aku join;

Bil.

PTC Site

Min.Payout

Acc. Balance (18 Dec 2009)
1
Clixsense
$10.00
$2.61
2
FinePTC
$10,000.00
$3,130.00
3
BigMoneyPTC
$1,000.00
$236.50
4
RichPTC
$1,000.00
$188.00
5
Ptcbiz
$10.00
$1.29
6
bux.gs
$9.00
$0.81
7
neobux
$2.00
$1.035
8
upbux
$2.00
$0.35
9
WishingWellPTC
No Min.
$0.38
10
FreeClixnCash
$0.25
$0.16
11
Banzibux
$1.00
$0.27
12
GrandPTC
$1,000.00
$5.00



















4. E-Jariah
Downline yang aku dapat sehingga Level ke-3. Pembayaran 'direct to' akaun Maybank.

5. Adsense - Pendapatan terkini sebanyak $2.76.
Program adsense aku ter'sentot' bila blog aku cubajadikaya.blogspot.com kena band dengan eblogger...hehehe... maybe ada something wrong yang aku buat tapi aku tak pasti apa? Mungkin trafik keblog tu mendadak naik sampai ke 400 ke 500 orang sehari daripada cuma 4-5 orang. InsyaAllah, tahun depan aku akan bangunkan website sendiri. Dah lama start tapi belum siap, salah satu projek terbengkalai aku di tahun 2009.

6. Global Domains International dan ACME People Search
Disinilah website aku akan dibangunkan dengan modal sebanyak RM35 sebulan.

7. Paid Survey
Setakat ini aku belum withdraw lagi pendapatan aku melalui Survey Program.

Apa-apa pun "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL". Gagal sekali tak bermakna kita akan gagal selamanya, biar jatuh, biar rebah, semangat juang perlu ditingkatkan. Kita bangun semula untuk mencari KEHIDUPAN yang lebih bermakna dan mendapat keredhaan Ilahi...
Dalam dunia e-maya ini, advertising adalah kata kunci kepada kejayaan. Rajin promosi, rajin iklan website kita...InsyaAllah kejayaan lebih dekat dengan kita...

Beberapa website percuma yang aku guna untuk pengiklanan seperti, ts25 Traffic Syndicate, vinefire dll... lg tentang pengiklanan.

Sesiapa yang ingin sertai contest ini, sila join sebelum ia ditutup secara rasmi oleh...

denaihati http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

Selamat menyambut tahun baru semoga tahun2 mendatang akan lebih menyerlahkan keharmonian dan kebahagiaan...

Friday, November 20, 2009

Mencari Emas Yang Hilang



Tahukah anda, bahawa kebanyakan dari kita beranggapan pelaburan di ASB adalah yang paling selamat, dipercayai dan amat menguntungkan. Jadi, bila ada duit, semuanya kita laburkan di ASB. Dengan keuntungan dividen 8-10% pada setiap tahun, ianya memang LUMAYAN. Labur RM 100,000 dapat untung RM 8,000! memang untung..
Saya sendiri membuat pinjaman bank dalam Skim ASB dan membayar secara ansuran bulan kepada bank dan ini memang terjamin.

Akan tetapi, terdapat pelaburan lain selain dari ASB yang lebih menguntungkan, adakah anda percaya? Pelaburan apa? Betul ke ada pelaburan yang lebih menguntungkan dan selamat seperti ASB?

Ya, ada! Iaitu melalui pelaburan EMAS. Sebenarnya pelaburan emas ini sudah wujud lama. Cuma kita saja yang tidak menyedarinya. Tahukah anda bahawa dengan melabur melalui pelaburan emas, keuntungan yang boleh diperolehi adalah lebih TINGGI.

Bagaimana?

Tahukah anda bahawa harga emas sentiasa menaik dari tahun ke tahun. Sebagai contoh, dari tahun 2006 ke 2007, dicatatkan kenaikan harga emas adalah sebanyak 33.3%. Wah sangat tinggi bukan? Jika ASB sekalipun, keuntungan paling tinggi yang boleh anda perolehi adalah dalam 10% setahun. Tetapi pelaburan emas mampu mencapai 2 kali ganda daripada itu. Oleh sebab itu anda perhatikan tokey-tokey emas semakin kaya. Inilah sebabnya!

==>> RAHSIA MENJANA KEKAYAAN DENGAN EMAS DIBONGKARKAN!

Bagaimana hendak melabur dengan emas?

Ianya sungguh mudah. Anda sendiri boleh melabur tanpa menggunakan orang tengah. Anda sendiri yang akan mengawal keuntungan anda. Terdapat beberapa cara/teknik mudah dalam pelaburan emas ini yang boleh dimulakan oleh anda.

Oleh sebab itulah, satu pendedahan eksklusif mengenai pelaburan emas ini diterbitkan buat pertama kalinya di pasaran Malaysia. Ianya diterbitkan oleh gabungan seorang IM, seorang pelabur emas dan juga seorang pakar pelaburan dalam emas ini.

Jika anda berminat untuk mengetahuinya, sila layari web di bawah.

==>> http://www.rahsiaemas.com/index.php

Semoga anda berjaya dalam pencarian Emas-Emas yang Hilang ini...

Sunday, November 15, 2009

E-Jariah dan Bisnis Online



Salam Semua...

Entry ini adalah tanda Terima Kasih kepada yang telah mendaftar [mungkin ada lagi yang mahu mendaftar] dibawah jaringan saya.

Beberapa minggu setelah saya join E-Jariah saya cuba menerapkan konsep bantu-membantu dimana saya tidak mengiklankan url e-jariah saya. Sebaliknya saya mengiklankan url e-jariah downline saya.

Strategi

Kita perlu ada strategi untuk berjaya dan menjayakan jaringan kita. Jika ahli baru mendaftar di bawah downline kita (hingga 4 peringkat) secara tak langsung memberikan pulangan kepada kita juga.

Pengiklanan

Ini adalah perlu dan ada banyak cara untuk mewar-warkan e-jariah dan mendapatkan ahli baru dengan dunia maya komputer berinternet sekarang. Cara yang paling efektif adalah dengan menghantar emel.

Setelah Upgrade jadi Paid-Member dan Akaun telah aktif, hantarkan emel pendek yang mempunyai link url e-jariah anda kesemua teman2 dan emel adress yang ada didalam "Contacts" add anda. "List"kan dahulu supaya tak terjadi emel bertindan dan mengelakkan "spamming".

Cara pengiklanan yang kedua adalah menggunakan website iklan yang amat banyak sekarang ini... Untuk permulaan carilah yang PERCUMA sahaja dahulu... Terpulang kepada anda memilih yang berbayar jika ada modal. Antara website iklan yang saya gunakan...(ini cuma sedikit, anda boleh explore lg guna mesin carian di Google atau Yahoo)...

1. Mesti.my                (Berbayar/Free)

2. Iklaneka.net.my            (Free)      [Shout]

3. Iklan Harian2u              (Free)

4. Hits-Web                     (Free)

5. Vinefire                       (Free)

6. ts25                           (Free)

7. DapatWang.com (Berbayar/Free)

Diwebsite DapatWang.com terdapat banyak website iklan yang disenaraikan. Saya rekomen anda menjadi ahli di DapatWang.com kerana program yang ditawarkan amat bagus. ==>> Rujuk post saya tentang DapatWang.com [Click Here]

Bagi yang ada banyak masa "Paid To Click" program dan seumpamanya PTC, PTR, PTJ etc. berupaya menjadi satu cabang pengiklanan. Mesti "INGAT", tujuan kita cuma nak mengiklankan saja. Perlu berhati-hati kerana program seperti itu banyak yang "SCAM". ==>> Rujuk post saya berkenaan dgn PTC [Click Here]

Adakah anda berbloging? Kalau tiada daftar percuma disini [eblogger]. Blog sekarang dah jadi macam emel 10 tahun dulu. Sekarang dah canggih macam2 ada platform untuk berbloging.

"Social Network" seperti facebook, myspace, twitter, friendster, tag, hi5 dan seumpamanya juga boleh digunakan untuk mengajak teman2 join bisnis kita.

Selamat maju jaya dari saya, semoga apa yang kita lakukan diberkati Allah dan semua akan berjaya Dunia dan Akhirat. InsyaAllah...

Thursday, November 12, 2009

Klik Dapat Wang Segera



Salam buat teman-teman yang dah join atau akan join projek bisnis online DapatWang.com. Bisnis online ni sememangnya perlu ada keBERANIan kerana tak mustahil langsung hari ini kita join besok website dah hilang, Tauke lari naik lori...hehehe. Jadi kita mesti ada keBERANIan dan join dengan jumlah modal yang kita mampu untuk hilang sahaja. Tapi itulah dalam dunia bisnis online ni orang kata High Risk High Return. Jadi tepuk dada tanya selera jangan ikut emosi.

Tetapi, untuk berjaya kita perlu ada Strategi dimana kita kumpulkan semua ahli yang join dan semua boleh klik untuk url teman-teman yang lain, mudah sajakan... Saya boleh jadikan blog saya sebagai platform untuk list kan url semua ahli yang join disini seperti contoh dibawah...

2. http://www.dapatwang.com/?id=iradinar
3. http://www.dapatwang.com/?id=fraxavyong
4. http://www.dapatwang.com/?id=girlgirl
5. http://www.dapatwang.com/?id=klikrezeki
6. http://www.dapatwang.com/?id=abdulmoksin
7. http://www.dapatwang.com/?id=[username anda]
8. dan seterusnya...

Tugasan setiap ahli adalah datang MELAWAT ke entri ini setiap hari dan KLIK LINK yang disenaraikan untuk melayakkan setiap ahli mendapat income yang layak untuk mereka. Saya akan update senarai teman-teman yang dah aktifkan akaun mereka. Untuk teman-teman yang dah join jangan lupa tinggalkan LINK anda diruangan komen entri ini.

Sesiapa yang membaca blog ini jangan lupa untuk klik untuk kami kerana setiap klik anda bernilai RM0.20 dan ia akan bertambah didalam akaun kami. Terima kasih diatas masa anda semoga anda dimurahkan rezeki dan berjaya dunia dan akhirat.

Kepada teman-teman yang nak join syarat pertama MESTI BERANI GAGAL dan jangan sesekali menyalahkan orang lain bila gagal, tu namanya belum rezeki. Kepada yang dah join kita doa sama-sama semoga Allah murahkan rezeki kita. Kepada ahli yang tersenarai JANGAN lupa klik sekali sehari pada setiap link yang tersenarai. Kepada yang BERANI nak mencuba sila klik @ http://www.dapatwang.com/?id=iradinar. Ingat Kita manusia berusaha tapi rezeki Allah yang bagi.
Screen Shot Payment


Update 11 Dec 2009

Digarapkan dari blog post denaihati. Join kami di BERANI GAGAL NETWORK @ Yang Terbuku Di Hati

Wednesday, November 11, 2009

EkstraProfit - Pakej Lumayan Dari Seberang



Salam sahabat...

Saya ingin tau apa TARGET dan Cita-Cita kamu Tahun ini ?

- . Apakah ingin memiliki Mobil Mewah ?
- . Ingin memiliki Rumah Mewah ?
- . Ingin memiliki Bisnis Besar ?
- . Bebas Finansial ?
- . Hidup Mapan dan Sejahtera ?

TETAPI... Bagaimana CARA meraih itu semua ?

- . Butuh Modal BESAR ?
- . Harus berpendidikan TINGGI ?
- . Harus Bekerja sangat KERAS ?

Mampukah kamu ?

Coba luangkan waktumu sejenak melihat situs ini :
http://ekstraprofit.com/?ref=833

Di ekstraprofit anda akan mendapatkan penghasilan
jutaan rupiah tanpa perlu bekerja keras!
Menggunakan sistem otomatis yang pasti akan menghantarkan
anda menjadi seorang jutawan! DIJAMIN!

Hanya dengan modal Rp. 175.000,- saja
selain anda mendapatkan bonus sponsor Rp.50.000,- anda juga mendapatkan pasive income pasti di awal bulan selama masa kontrak
dan ga kalah menarik lagi, program ini ada undian berhadiah GRAND PRIZE berupa mobil

Perlu BUKTI ?
Kunjungi Website saya :
http://ekstraprofit.com/?ref=833


Sukses Selalu!


Iradinar@ http://cubajadikaya.blogspot.com
http://ekstraprofit.com/?ref=833

Tuesday, November 03, 2009

WHY is generating traffic such a challenge for so many people?

The harsh reality is unless you are lucky enough to be on the "inside" of the Internet Marketing Guru's Circle where your partners can reach 1,000,000+ prospects via a single email broadcast, most traffic options open to you have at least one fatal flaw...

Pay-per-click is so expensive if you aren't an expert you'll go broke in a week.

Traffic exchanges take hours of page refreshing drudgery to earn even a sniff of visitors.

SEO techniques are a moving target nearly impossible to hit, and even if you get lucky they'll change the rules again.

Safelists flood you with 1,000s of emails you don't want and send your emails to others who won't read them either.

How-To ebooks and guides are typically full of tactics that no longer work by the time the ebook is available.

Submitter software packages use obsolete technology that most sites are already protected against before you even submit.

Co-registration leads are watered down names that have been blasted with so many offers they just tune you out.

Purchased visitors and bulk emails are so generic, untargeted, and rehashed you're better off trying to win the lottery than expect results from them.

Social bookmarking will get you some funny videos and knowledge of what Skeeter468 did at the party last weekend, but it's not going to send hungry customers to your site.

The truth is, most web traffic tools and tactics are simply too expensive, too time consuming, or they just plain don't work.

But, if you can get it for FREE... there is no harm at all to TRY...

Monday, October 26, 2009

Be An Affiliate to sell ClickBank Products

How The ClickBank Marketplace Works



ClickBank's 100,000+ affiliates earn a percentage of every purchase made by every customer they refer to any ClickBank product. These affiliates generate well over half of the sales of ClickBank top selling products. The ClickBank Marketplace is where affiliates go to select the products to which they will refer traffic.

Every product listed in the ClickBank Marketplace is associated with a sales commission rate. Commission percentages range from 1% to 75%. On any one sale the minimum commission is $0.25 and the maximum is $100.00.

In the Marketplace products are ranked by their "productivity score". To preserve the integrity of the system ClickBank do not publish the formula for the score, or the score itself, but ClickBank can say that it is a function of these factors:
  • $Earned/Sale: Average net amount earned per affiliate per referred sale. Note that this is the net earned per actual sale, and so it is impacted by refunds, chargebacks, and sales taxes. Unfunded sales, such as returned checks, do not impact this number.
  • Future $: Average total rebill revenue earned by the affiliate due to sales from a site. Generally this equates to the average sum of all rebills.
  • Total $: The sum of all initial sales and rebills divided by the number of initial sales. It is the average total $ per sale, including all rebills that may come from that sale.
  • %Earned/Sale: Average percentage commission earned per affiliate per referred sale. This number should only vary if the vendor has changed their payout percentage over time.
  • %Referred: Fraction of vendor's total sales that are referred by affiliates.
  • Gravity: Number of distinct affiliates who earned a commission by referring a paying customer to the vendor's products. This is a weighted sum and not an actual total. For each affiliate paid in the last 8 weeks we add an amount between 0.1 and 1.0 to the total. The more recent the last referral, the higher the value added.
  • All factors are combined, and adjusted such that more recent sales activity is given greater weight.
To improve their Marketplace ranking products must show a history of reliably converting referred traffic to paying customers over the past 8 weeks. Products that maintain a higher ranking naturally attract more affiliates, and make more sales overall.



To open your own ClickBank Account, CLICK HERE!

One of the best product recently available and it is owned by Ewen Chia the world best Affiliate is OPTIN PROFITS.


It shows how Ewen grab a huge money from the Click Bank sales,  Click Here! to read more...

To your success,

Till the next post...

Friday, October 23, 2009

PTC dan Affiliate Program.


PTC? Paid to Click Program.



Adakah ia scam atau benar-benar boleh menguntungkan dan memberi pulangan? Ikhlas, aku baru kenal dengan benda nie...belum seminggu... 1st sekali yg aku jumpa, kononnya "As seen on TV" iaitu Clixsense dan aku cuba dia setelah membuat pengiraan matematik. Bermodalkan USD10, sekarang dlm akaun aku ada USD2.07 so maybe kalau aku rajin "klik" dalam sebulan dua lg aku akan dapat modal balik. Minimum payout adalah USD10 untuk cash out...

Affiliate


Sebenarnya, dalam PTC ni, ada affiliate program, inilah yang akan membuatkan akaun kita meledak dengan syarat kita perlu mengiklankan url Clixsense kita dan mencari sebanyak2nya downline kita...jadi macam MLM la pulak... Setelah beberapa lama aku terjumpa macam2 Program PTC kat internet. Kebanyakannya FREE utk join. Tapi nilai sekali klik teramatlah rendahnya sehingga ada yang USD0.0001/klik dan "payout"nya pun kecil la jugak dr USD0.5, USD1.00 atau USD2.00 dan seterusnya...

Payment request akan dibayar ke akaun Paypal atau Alertpay ataupun Liberty Reserve.

Ini logo bersama url... free to join...KLIK di logo untuk mendaftar!

      

Dibawah adalah Senarai 10 PTC yang aku join seperti;

Thursday, October 08, 2009

Mengapa Perlu berniaga?

Berniaga adalah antara pekerjaan mulia yang dijanjikan pendapatan lumayan sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w.: Sembilan per sepuluh rezeki datangnya daripada perniagaan. Islam amat menggalakkan umatnya berusaha mencari penghasilan atau pendapatan untuk kesejahteraan hidup. Lebih-lebih lagi pada zaman sekarang di mana nilai hidup banyak dilihat berdasarkan sudut ekonomi seseorang.Sesuatu pekerjaan yang kita lakukan itu menjadi kayu pengukur kepada penilaian Allah. Ini ditegaskan dalam firman-Nya bahawa Allah akan menilai kamu berdasarkan pekerjaan kamu seperti dalam surah at-Taubah ayat 105. Sama ada kita sedari atau tidak, Rasulullah s.a.w. juga mempunyai semangat keusahawanan sejak kecil lagi. Baginda meminta kebenaran bapa saudaranya, Abu Talib untuk bekerja sebagai pengembala kambing bagi membolehkan baginda berdikari. Kemudiannya baginda mengembara sehingga ke Syam untuk belajar selok-belok perniagaan. Ini menguatkan lagi

Kepentingan perniagaan dalam Islam. Sabda Rasulullah, “Pendapatan yang paling baik adalah hasil usaha sendiri dan perniagaan yang bersih.” (Riwayat al-Bazzar)

Apakah teras perniagaan dalam Islam?Islam membenarkan sebarang bentuk perniagaan asalkan ia halal dan sesuai dengan syariat. Sebarang pencarian atau perniagaan yang kotor seperti perolehan melalui kezaliman dan mengambil harta orang lain seperti menipu, mencuri, mengurangkan sukatan dan timbangan adalah diharamkan.Ini dijelaskan oleh Allah dalam firman-Nya, “Dan janganlah sebahagian kamu memakan harta sebahagian yang lain di antara kamu dengan jalan yang batil dan janganlah kamu membawa harta itu kepada hakim supaya kamu dapat memakan sebahagian harta orang lain dengan jalan dosa, padahal kamu mengetahuinya.” (al-Baqarah: 188)Satu lagi teras penting dalam perniagaan ialah sifat takwa. Merujuk kepada peristiwa pada zaman pemerintahan khalifah Umar al-Khattab semasa beliau membuat rondaan waktu malam dan melalui sebuah rumah, beliau terdengar perbualan antara seorang ibu dan anaknya.Ibunya menyuruh anak perempuannya yang masih kecil supaya mencampur air ke dalam susu supaya mereka boleh menjualnya dalam kuantiti yang biasa. Bagaimanapun, anaknya enggan kerana perbuatan itu adalah tidak amanah sambil mengingatkan ibunya akan larangan Saidina Umar supaya jangan menipu.Ibunya berkata, jangan bimbang kerana Umar tidak akan tahu kerana dia tidak ada di situ. Namun, anaknya menjawab dengan penuh yakin, kalau pun Umar tidak tahu tetapi Tuhan Umar akan tahu. Jawapan itu menyebabkan ibunya terperanjat.Inilah ciri-ciri yang kita mahu lihat ada dalam diri usahawan dan peniaga muslim. Sikap amanah begini amat dituntut dan Rasulullah bersabda, “Peniaga yang benar lagi beramanah digolongkan bersama para

Nabi, para siddiqun dan syuhada.” (Riwayat at-Tirmizi)

Artikel dipetik dari : Forum rakan masjid

1Malaysia Making Money Online berani gagal network Contest Hidup berani untuk gagal Isu Semasa Melayu Motivasi Online Income Social networking Travel weblog popular Search Engine Optimization Adsense Archive Follower Twitter Optin Traffic Secret Method Keywords