Thursday, December 31, 2009

Rahsia 10k


"Kenapa Baru Sekarang Menjual Pakej Ini?"
Ini lah yang pertama terfikir oleh saya. Tahniah, ebook Rahsia 10k telah disusun dengan teratur dan kemas,penerangan yang menggunakan ayat yang mudah difahami. Seharusnya ebook ini harus dimiliki oleh IM sejati sebagai panduan.Untuk yang baru memulakan perniagaan internet sendiri, ini lah ebook yang dinantikan oleh anda semua. Gunakan modal yang ada untuk membeli ebook rahsia10k ini.

Apa yang menarik perhatian saya, Labanon aka Adly Mukhtar begitu teliti menulis ebook setebal 65 muka surat, 88 muka surat berserta Plan 60 hari, memang harus dipuji. 3 buah ebook dengan harga yang saya rasa terlalu berpatutan.
SILA KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT!!!
[Ada banyak bonus percuma disediakan]
Setelah anda membaca dan mengikuti setiap panduan yang diberikan, saya amat yakin, akan lahir beberapa usahawan yang mengulangi sejarah Labanon. Mungkin lebih dari apa yang pernah Labanon perolehi. Anda tidak harus menyesal Labanon, kerana anda sendiri yang memberitahu semua orang ‘rahsia perniagaan anda’.


Ini adalah testimoni dari saudara Zamrin (Penulis Ebook Aku&Clickbank)

Tuesday, December 29, 2009

Contest Untuk Anda

Menarik jugak 'contest' si Zoulsara ni buat, simple dan mudah jer nak join...macam nilah, aku just copy paste jer 'Contest Untuk Anda' untuk anda join juga... cepat sebulan 2 hari jer lg dah nak tutup...

"Setelah difikir2 kan..aku telah mendapat satu idea untuk buat contest yang agak bagus la pada fikiran aku..contest ini pun mudah.just paparkan banner dekat bawah ni kat entry korang dan buat sedikit ulasan mengenai banner tu.setiap klik yang terhasil dari banner aku yang kat site korang tu.aku akan dapat detect.So,siapa yang dapat banyak KLIK,aku akan bagi hadiah..USD 10.MYR 40 kalau tak silap.(RM40).So,siapa yang nak join sila ambil banner ini.Post kan dekat entry korang.dan bg link entry tu kat ruangan komen aku..CEPAT TAU !! CONTEST NI SAMPAI 1Feb 2010 je tau."

'Create

Dah!!! tu jer...(after then make a comment)...

Jap3...nak promote sikit... I juga dah join Paid-To-Promote. Macam biasa Denaihati adalah my referer. Sebenarnya I jumpa ni bila I surf TS25 (Traffic Syndicate 25) untuk tambah point untuk promote pula my website/blog. Ada juga entry Denaihati yang English version rupanya...Join Paid-To-Promote ni pun FREE jer...ini pun satu lagi benda simple yang memungkinkan kita dapat online income...so tak salah cuba kan...Sila KLIK banner kat bawah jika nak JOIN!!

Get paid To Promote at any Location

Convert Your Traffic Into Cash, Only Simple Two-Step:

1 - Create your FREE Account ,Fill the form Here.
2 - Place this promotion code to your site and Start making money!! 


Takder Paypal? KLIK sini...


Semoga Berjaya

Thursday, December 24, 2009

Hidup Berani Untuk Gagal Contest

JOM JOIN CONTEST HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Seminggu lagi Tirai 2009 akan ditutup dan akan bermula lembaran baru 2010 yang mungkin akan memberikan kehidupan yang lebih mencabar.
Dengan itu kita perlu lebih bersedia menyambut kedatangannya dan mengharungi segala apa jua yang bakal menjelma. Kesukaan & Kedukaan, Kegembiraan & Kesengsaraan, Kemanisan & Kepahitan juga mungkin suatu Kehidupan atau pun suatu Kematian.
Semuanya tidak mustahil berlaku...

Rebutlah kekayaan dunia seolah2 kamu akan hidup seribu tahun lagi dan beramallah untuk bekalan akhirat seolah2 kamu akan mati pada esok hari...

Persiapan menempuh pancaroba kehidupan tahun 2010 haruslah selari dengan Hijrah 1431 yang juga baru seminggu perjalanannya. Apakah azam kita akan bermula seminggu lagi atau telah ditekadkan seminggu yang lepas??? Dan apakah azam kita itu???
Ingin berubah dari yang buruk kepada yang baik atau memperbaiki yang baik kepada yang lebih baik??? Seharusnya...kedua2nya...tidak ada manusia yang mahu menjadi sebaliknya...kalaupun ada, manusia itu memang telah tertutup imannya atau dipesongkan akal fikirannya...dihasut hati sanubarinya oleh syaitan dan ia tidak layak lagi menjadi seorang insan...alangkah baiknya dia menjadi seekor kaldai...atau lebih baik dilenyapkan terus dari muka bumi ini supaya tidak ada insan lain yang akan disusahkan dengan adanya makhluk sebegini...

Emosilah pulak...mungkin disebabkan adanya azam baru dijiwaku dan ada perasaan tidak mahu diganggu-gugat oleh sesuatu faktor akan azam yg telah disematkan dihatiku...
Sememangnya azamku agak tinggi dan target juga lebih dari tahun2 sebelumnya...harap-harap ia tercapai tetapi persiapan untuk menghadapi kegagalan juga perlu...kerana HIDUP BERANI UNTUK GAGAL...
Biar azam tinggi menggunung, jika pencapaian cuma setinggi bukit kita perlu bersyukur dengan kejayaan itu. Postmortem dari tahun lepas perlu diambil kira dan bagiku...target 2009ku tak tercapai kerana terkena tempias global recession.

Beberapa perkara yang aku target tapi tak berjaya tahun lepas adalah;

1. Mengerjakan Umrah. Sebab: Kontrak kerja di UAE telah ditamatkan. Mungkin takde rezeki tapi 10 tahun yang lalu (tahun 1999) aku telah berumrah dan ziarah bersama keluarga.
2. Melangsaikan hutang kad kredit. 4 bulan dulu dah clear, tapi setelah tak bekerja dah menimbun balik. Tahun 2010 adalah tahun melangsaikan hutang. Tak sabar tunggu 4hb Januari utk withdraw dividen ASB bayar CC.
3. Selesaikan hutang rumah. Jika aku masih bekerja di Dubai sana maybe hutang rumah pun dah nak selesai. Plan baru, jual rumah - beli rumah yang baru lebih murah. Klu boleh minimalkan pembayaran bulanan.
4. Nak tambah anak. Anak tu rezeki, dulu kerja jauh2 dari family. Terpaksalah family planning pasal sayangkan isteri nanti dia sorang2 jaga baby. Dahla jauh dari hometown. Anak yang paling kecik skang dah nak masuk darjah 1.
5. Beli tiket 1hb ke 15hb December nak jaga ayah yang sakit. Tapi Allah lebih sayangkannya dia pergi meninggalkan kami pada 26hb December 2009 bersamaan 9 Zulhijjah 1430 pada umurnya yang hampir 80 tahun. Semuanya telah tertulis dan majlis pengkebumiannya pada malam Jumaat itu, semasa jemaah haji berwukuf di Arafah telah berlangsung tanpa kehadiran seorang anak lelaki bongsunya. Alhamdulillah, menurut Mak semuanya berjalan lancar dan amat pantas. Aku sampai dari Bintulu ke Sik, Kedah pada jam 2:00 pagi. Sepanjang 7 hari berturut2 amat ramai sahabat2 Arwah Ayah dan jiran tetangga yang bertahlil untuknya. Al-Fatihah buat beliau. Terima kasih dari saya buat yang sudi...

Itulah dia sedikit-sebanyak kegagalan yang aku dapat senaraikan dan bila difikirkan memang tak berdaya aku untuk lari darinya. Apa-apa pun tiada kekesalan yang perlu diratapkan kerana kita HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Joom join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL oleh Denai Hati, contest dipenghujung 2009 ini selagi ia belum ditutup secara rasminya oleh Denaihati @ Yang Terbuku Di Hati. Baca syarat2 di contest dan entri dari saya bertajuk Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit.
Kalau ada sesiapa yang nak join, sila tuliskan nota ini, "saya tahu contest 'HIDUP BERANI UNTUK GAGAL' dari blog A'An's Blog" di entri anda. Selamat Berjaya.

P/s: Projek terbengkalai di Item 5 & 6 entri Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit telah berjaya dipublishkan untuk page pertama di http://iradinar.ws dan page seterusnya akan menyusul tak lama lagi, mungkin tentang web traffic (bagaimana mendapatkan trafik percuma) atau SEO (Search Engine Optimization).

Friday, December 18, 2009

Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit

Maal Hijrah 1431

Sempena Maal Hijrah 1431 ini, aku mohon kemaafan di atas apa jua kesalahan yang disedari atau tidak maklumlah, kita manusia tak lekang dari membuat kesalahan. Sememangnya aku benar2 HIJRAH ke selatan Borneo 5 hari yang lepas setelah menjadi penganggur terhormat selama 4 bulan. Semoga kehidupan aku akan bertambah baik selepas ini.

4 bulan tanpa kerja membuatkan aku lebih mengenali dunia internet. Aku kenal website, weblog, webhosting, affiliate, html code, adsense, income online dan paypal, clickbank, paid to click, traffic web dan banyak lagi tentang kehidupan maya dunia kini. Aku join bermacam-macam program yang boleh memberikan pendapatan sampingan kepada aku dan keluarga. Sehinggalah aku kenal dengan blog Yang Terbuku Di Hati oleh Denaihati. Aku join Berani Gagal Network dan sekarang ingin sertai contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" melalui entri ini.

Saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" sememangnya dari blog denaihati sendiri. Penaja contest ini adalah DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Untuk contest ini, aku nak ceritakan betapa aku "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dalam dunia online income. Aku taknak ceritakan yang gagal kerana risiko gagal itu memang aku dah terima dan BERANI menerimanya. Yang berjaya pula tidaklah seberapa tapi aku akan teruskan perjuangan...yerlah..."HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"lah katakan...
Tetapi walau tak seberapa ia menjadikan aku lebih berani dan pengalaman mengajar kita untuk lebih berhati-hati...BIAR...

Sedikit2 lama2 jadi bukit...

Alhamdulillah, tak sampai setengah tahun aku belajar dan praktikkan mencari income dari online bisnis, ada beberapa program yang nampaknya memberangsangkan. Diantaranya,

1. KLIK Dapat Wang Segera
KLIK Dapat Wang telah merombak terma dan syarat untuk terus 'survive' dan mengungguli dunia pengiklanan internet di Malaysia.

2. Ekstraprofit - Pakej Lumayan dari Seberang
Terbuka kepada semua Warga Indonesia yang ada 'No. Rekening' Bank terpilih Indonesia. Rakyat Malaysia yang nak join pembayaran dibayar melalui akaun Paypal.

Contoh pembayaran ke Paypal seperti di bawah;





3. Paid to Click (PTC) Program
Contoh pembayaran ke Paypal seperti di atas; Program ini walaupun FREE tapi perlukan pengorbanan masa untuk melayannya. Sila baca T&C sebelum join. Senarai PTC yg aku join;

Bil.

PTC Site

Min.Payout

Acc. Balance (18 Dec 2009)
1
Clixsense
$10.00
$2.61
2
FinePTC
$10,000.00
$3,130.00
3
BigMoneyPTC
$1,000.00
$236.50
4
RichPTC
$1,000.00
$188.00
5
Ptcbiz
$10.00
$1.29
6
bux.gs
$9.00
$0.81
7
neobux
$2.00
$1.035
8
upbux
$2.00
$0.35
9
WishingWellPTC
No Min.
$0.38
10
FreeClixnCash
$0.25
$0.16
11
Banzibux
$1.00
$0.27
12
GrandPTC
$1,000.00
$5.00



















4. E-Jariah
Downline yang aku dapat sehingga Level ke-3. Pembayaran 'direct to' akaun Maybank.

5. Adsense - Pendapatan terkini sebanyak $2.76.
Program adsense aku ter'sentot' bila blog aku cubajadikaya.blogspot.com kena band dengan eblogger...hehehe... maybe ada something wrong yang aku buat tapi aku tak pasti apa? Mungkin trafik keblog tu mendadak naik sampai ke 400 ke 500 orang sehari daripada cuma 4-5 orang. InsyaAllah, tahun depan aku akan bangunkan website sendiri. Dah lama start tapi belum siap, salah satu projek terbengkalai aku di tahun 2009.

6. Global Domains International dan ACME People Search
Disinilah website aku akan dibangunkan dengan modal sebanyak RM35 sebulan.

7. Paid Survey
Setakat ini aku belum withdraw lagi pendapatan aku melalui Survey Program.

Apa-apa pun "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL". Gagal sekali tak bermakna kita akan gagal selamanya, biar jatuh, biar rebah, semangat juang perlu ditingkatkan. Kita bangun semula untuk mencari KEHIDUPAN yang lebih bermakna dan mendapat keredhaan Ilahi...
Dalam dunia e-maya ini, advertising adalah kata kunci kepada kejayaan. Rajin promosi, rajin iklan website kita...InsyaAllah kejayaan lebih dekat dengan kita...

Beberapa website percuma yang aku guna untuk pengiklanan seperti, ts25 Traffic Syndicate, vinefire dll... lg tentang pengiklanan.

Sesiapa yang ingin sertai contest ini, sila join sebelum ia ditutup secara rasmi oleh...

denaihati http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

Selamat menyambut tahun baru semoga tahun2 mendatang akan lebih menyerlahkan keharmonian dan kebahagiaan...
1Malaysia Making Money Online berani gagal network Contest Hidup berani untuk gagal Isu Semasa Melayu Motivasi Online Income Social networking Travel weblog popular Search Engine Optimization Adsense Archive Follower Twitter Optin Traffic Secret Method Keywords