Friday, December 18, 2009

Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit

Maal Hijrah 1431

Sempena Maal Hijrah 1431 ini, aku mohon kemaafan di atas apa jua kesalahan yang disedari atau tidak maklumlah, kita manusia tak lekang dari membuat kesalahan. Sememangnya aku benar2 HIJRAH ke selatan Borneo 5 hari yang lepas setelah menjadi penganggur terhormat selama 4 bulan. Semoga kehidupan aku akan bertambah baik selepas ini.

4 bulan tanpa kerja membuatkan aku lebih mengenali dunia internet. Aku kenal website, weblog, webhosting, affiliate, html code, adsense, income online dan paypal, clickbank, paid to click, traffic web dan banyak lagi tentang kehidupan maya dunia kini. Aku join bermacam-macam program yang boleh memberikan pendapatan sampingan kepada aku dan keluarga. Sehinggalah aku kenal dengan blog Yang Terbuku Di Hati oleh Denaihati. Aku join Berani Gagal Network dan sekarang ingin sertai contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" melalui entri ini.

Saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" sememangnya dari blog denaihati sendiri. Penaja contest ini adalah DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Untuk contest ini, aku nak ceritakan betapa aku "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dalam dunia online income. Aku taknak ceritakan yang gagal kerana risiko gagal itu memang aku dah terima dan BERANI menerimanya. Yang berjaya pula tidaklah seberapa tapi aku akan teruskan perjuangan...yerlah..."HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"lah katakan...
Tetapi walau tak seberapa ia menjadikan aku lebih berani dan pengalaman mengajar kita untuk lebih berhati-hati...BIAR...

Sedikit2 lama2 jadi bukit...

Alhamdulillah, tak sampai setengah tahun aku belajar dan praktikkan mencari income dari online bisnis, ada beberapa program yang nampaknya memberangsangkan. Diantaranya,

1. KLIK Dapat Wang Segera
KLIK Dapat Wang telah merombak terma dan syarat untuk terus 'survive' dan mengungguli dunia pengiklanan internet di Malaysia.

2. Ekstraprofit - Pakej Lumayan dari Seberang
Terbuka kepada semua Warga Indonesia yang ada 'No. Rekening' Bank terpilih Indonesia. Rakyat Malaysia yang nak join pembayaran dibayar melalui akaun Paypal.

Contoh pembayaran ke Paypal seperti di bawah;





3. Paid to Click (PTC) Program
Contoh pembayaran ke Paypal seperti di atas; Program ini walaupun FREE tapi perlukan pengorbanan masa untuk melayannya. Sila baca T&C sebelum join. Senarai PTC yg aku join;

Bil.

PTC Site

Min.Payout

Acc. Balance (18 Dec 2009)
1
Clixsense
$10.00
$2.61
2
FinePTC
$10,000.00
$3,130.00
3
BigMoneyPTC
$1,000.00
$236.50
4
RichPTC
$1,000.00
$188.00
5
Ptcbiz
$10.00
$1.29
6
bux.gs
$9.00
$0.81
7
neobux
$2.00
$1.035
8
upbux
$2.00
$0.35
9
WishingWellPTC
No Min.
$0.38
10
FreeClixnCash
$0.25
$0.16
11
Banzibux
$1.00
$0.27
12
GrandPTC
$1,000.00
$5.00



















4. E-Jariah
Downline yang aku dapat sehingga Level ke-3. Pembayaran 'direct to' akaun Maybank.

5. Adsense - Pendapatan terkini sebanyak $2.76.
Program adsense aku ter'sentot' bila blog aku cubajadikaya.blogspot.com kena band dengan eblogger...hehehe... maybe ada something wrong yang aku buat tapi aku tak pasti apa? Mungkin trafik keblog tu mendadak naik sampai ke 400 ke 500 orang sehari daripada cuma 4-5 orang. InsyaAllah, tahun depan aku akan bangunkan website sendiri. Dah lama start tapi belum siap, salah satu projek terbengkalai aku di tahun 2009.

6. Global Domains International dan ACME People Search
Disinilah website aku akan dibangunkan dengan modal sebanyak RM35 sebulan.

7. Paid Survey
Setakat ini aku belum withdraw lagi pendapatan aku melalui Survey Program.

Apa-apa pun "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL". Gagal sekali tak bermakna kita akan gagal selamanya, biar jatuh, biar rebah, semangat juang perlu ditingkatkan. Kita bangun semula untuk mencari KEHIDUPAN yang lebih bermakna dan mendapat keredhaan Ilahi...
Dalam dunia e-maya ini, advertising adalah kata kunci kepada kejayaan. Rajin promosi, rajin iklan website kita...InsyaAllah kejayaan lebih dekat dengan kita...

Beberapa website percuma yang aku guna untuk pengiklanan seperti, ts25 Traffic Syndicate, vinefire dll... lg tentang pengiklanan.

Sesiapa yang ingin sertai contest ini, sila join sebelum ia ditutup secara rasmi oleh...

denaihati http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

Selamat menyambut tahun baru semoga tahun2 mendatang akan lebih menyerlahkan keharmonian dan kebahagiaan...

8 comments:

  1. singgah sini melalui blog denaihati..good luck untuk contest hidup berani untuk gagal..

    ReplyDelete
  2. Terima kasih...
    I dah follow u after u follow me...
    Sama2lah kita follow memfollow...hehehe..
    Gudluck juga utk ziefauzi dalam contest hidup berani untuk gagal...

    ReplyDelete
  3. Selamat berkenal-kenalan :-)

    Owah, PTC... AJ pun main PTC juga..

    Baru aja belajar-belajar :-)
    Skunk fokus kat 1 PTC aja.


    :-)

    Untuk melihat keputusan semasa contest boleh lah lihat update kat http://wawwi.com/hidup-berani-untuk-gagal/ :-)

    Hari ini berubah lagi posisi top 10.

    ReplyDelete
  4. Salam Perkenalan jua...

    A'An = iradinar dah follow AJ.
    My dot co.cc = http://iradinar.co.cc
    had been redirected to A'An's Blog.

    A'An pun masih belajar-belajar juga.
    Boleh exchange ilmu nanti hehehe...tq...

    ReplyDelete
  5. fine PTC..nana dah pena dgr..tp,betoL ke?

    ReplyDelete
  6. Wallahualam...last month A'An ada banyak masa...dia dah mula bayar mid november dulu...skang dah 9 org dia byr...betol ker tak A'An tak pasti...tunggu dan lihat lar...

    ReplyDelete
  7. nice entry..bnyak tol bisnes utk buat duit kt sini..hehe.ape2 pun..teruskan berusaha ok.
    dan jmput la utk view contest sy gk ok..

    http://wwwcybertechz-zoulsara.blogspot.com/2009/12/contest-untuk-anda.html

    ReplyDelete
  8. nice entry..bnyak tol bisnes utk buat duit kt sini..hehe.ape2 pun..teruskan berusaha ok.
    dan jmput la utk view contest sy gk ok..

    http://wwwcybertechz-zoulsara.blogspot.com/2009/12/contest-untuk-anda.html

    ReplyDelete

1Malaysia Making Money Online berani gagal network Contest Hidup berani untuk gagal Isu Semasa Melayu Motivasi Online Income Social networking Travel weblog popular Search Engine Optimization Adsense Archive Follower Twitter Optin Traffic Secret Method Keywords