Monday, February 15, 2010

Projek FOREX 2010

Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL telah pun tamat dan nama2 pemenang telah diumumkan. Tahniah kepada pemenang2 contest.

Pada 07 November 2009 yang lalu aku join EKSTRAPROFIT iaitu program yang menjadikan Foreign Exchange sebagai asas investasi. Pada masa tu aku boleh dikatakan 'Zero Knowledge' about FOREX walaupun tahu sedikit sebanyak tentang pertukaran wang asing. Setelah 3 bulan lebih ia berjalan lancar dan Alhamdulillah profit untuk bulan Januari 2010 adalah 16.83 % seperti screenshot dibawah.

Ekstraprofit ni dijalankan oleh saudara Brian Yunendar dari Indonesia dan proses pembayaran untuk yang diluar Indonesia adalah melalui Paypal. Program ini tidak memerlukan kita tahu tentang selok-belok FOREX kerana di Ekstraprofit, memang ada pegawai full time yg menjalankan TRADING. Aku join atas dasar, biar seseorang yang ahli menjalankan sesuatu kerja kerana 'Hanya Jauhari yang Mengenal Manikam". Sekarang, dengan tekad Hidup Berani Untuk Gagal, aku mengorak langkah kehadapan untuk mendalami ilmu jual-beli matawang ini...

Mencari ilmu tidak akan putus hingga liang lahad...kini aku kenal leverage, spreads, minimal/maximal deal, margin, lot size, stop out dan seumpamanya. Hingga kini aku masih mencari-cari lagi kerana terlalu banyak program2 atau broker2 dialam maya(internet) yg kita boleh jumpa. Type jer FOREX kat Google Search, berduyun-duyun yg keluar...Aku lebih senang dgn ini kerana tak perlu keluar jumpa org dan boleh buat bila2 masa saja jika kita FREE...yg penting komitmen mesti ada...

Aku cuba cari di Clickbank pun banyak yang bagus2 keluar. Aku baca, teliti satu2 dan pilih 5 yg aku rasakan terbaik...diantaranya...









3. www.zeroforex.com 



4. www.usdbot.com




Note: CLICK on the picture to read more info about the program.

"FOREX" is also known as "foreign exchange trading" or "currency trading". By buying and selling currency actively, you can make tons of money fast.

However, the most important thing is to find out which FOREX Guide programs you should spend time with, and which ones to avoid. The above are the Top 5 FOREX Programs that are proven to work.

Diantara program di atas, kesemuanya ada Money Back Guarantee so feel safe to join dan kita melangkah kedepan bersaing bersama2 ramai yang telah berjaya dalam bidang Dagangan Matawang Antarabangsa ini...

Ada juga program yang memberi kelas training untuk Forex. Pada masa ini, aku cuba buat trading latihan dengan status kewangan/exchange realtime.

Semoga semua mendapat kejayaan...

2 comments:

  1. Menari juga Projek baharu anda..
    Aku pun ada dengar FOREX ni...elok juga Kengkawan semua cuba cari bahan dalam FOREX ni..
    Selamat Maju Jaya..

    kalau ada masa sila lawati blog saya di

    http://abburn.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Terima Kasih kerana memberi komen...
    Ramai yang berminat dengan FOREX ni sebenarnya cuma tak tahu kemana arah yang perlu dituju...
    Dengan adanya Guide seperti yang kita buat mungkin ramai yang cuba meraih peluang yang ada...

    ReplyDelete

1Malaysia Making Money Online berani gagal network Contest Hidup berani untuk gagal Isu Semasa Melayu Motivasi Online Income Social networking Travel weblog popular Search Engine Optimization Adsense Archive Follower Twitter Optin Traffic Secret Method Keywords